VIKTIG MELDIG - Eksport til Storbritania

Publisert: av Bjørg Granberg

catchcertificate.no genererer 2 identiske sertifikater når dere skal eksportere villfisk til Storbritania - men det er KUN det sertifikatet som har -GBR til slutt som skal sendes til importør/transportør !!

Når eksporten skal gå til Storbritannia skal kun det sertifikatet med betegnelse -GBR til slutt sendes til Importør i Storbritannia og til speditør i Norge.

Under opprettelsen av sertifikatet må tollgrense land være merket med "United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland", da genereres to dokumenter ett EU sertifikat og ett for -GBR. EU sertifikatet skal ikke sendes med, dette vil bli tatt vekk fra august av. 

Til høyre for sertifikatet med -GBR er der en last ned pil - benytt denne når dere skal laste ned sertifikatet for å sende dette videre til importør i Storbritannia.

NB: Hvis eksporten går via EU i "transitt" så skal Tollgrenselandet fortsatt være Storbritannia og det engelske sertifikatet skal benyttes. Hvis eksporten fortolles "inn" i EU for så å gå videre til Storbritannia skal EU sertifikatet benyttes IKKE -GBR sertifikatet.

 

Siste nytt